Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη των Δασκάλων από δυο Δημοτικά Σχολεία της Καταλονίας. (Santa Marina, Pradip - Tarragona- Spain)

Δευτέρα  20 Μαϊου μέχρι και Πέμπτη 23 Μαϊου 2024 το σχολείο μας υποδέχτηκε και φιλοξένησε δασκάλους από δυο δημοτικά σχολεία της Καταλονίας της Ισπανίας. Οι επισκέπτες μας πέρασαν καταπληκτικά, ενθουσιάστηκαν από την φιλοξενία που τους προσφέραμε και δήλωσαν ότι μας περιμένουν με μεγάλη χαρά να τους επισκεφτούμε και εμείς μελλοντικά στο σχολείο τους. 







Εκπαιδευτική επίσκεψη απο τους μαθητές του Ε1 τμήματος στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Την Τετάρτη 22 Μαϊου 2024 οι μαθητές του Ε1 τμήματος μαζί με μια ομάδα δασκάλων από Δημοτικό Σχολείο της Ισπανίας (οι οποίοι πραγματοποιούσαν επίσκεψη στο σχολείο μας στα πλαίσια Ευρωπαϊκού προγράμματος Εράσμους) επικεφτηκαν το Πολυτεχνείο Κρήτης και συγκεκριμένα το εργαστήρι Φυσικής όπου συυμετείχαν σε πειράματα από την ενότητα ''Οπτικής'' της Φυσικής , καθώς και το εργαστήρι ''SenseLab'' όπου μια παγκοσμίος κορυφαία Ερευνητική Ομάδα Χωρικής Πληροφορικής του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι αφοσιωμένη στην παροχή έρευνας και εκπαίδευσης στους κλάδους των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών, Τηλεπισκόπησης, Μη Επανδρωμένων Αεροσκάφων.


   



Τηλεδιάσκεψη με Δημοτικό Σχολείο της Santa Marina, Pradip - Tarragona- Spain

Το  Ε1 τμήμα στις 26 Απριλίου 2024 πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με το αντίστοιχο τμήμα του ΔΣ της Santa Marina, Pradip - Tarragona- Spain. Οι μαθητές των δυο σχολείων επικοινώνησαν στην Αγγλική γλώσσα παρουσιάζοντας τον εαυτό τους και το σχολείο τους.

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Επίσκεψη των τμημάτων Ε1 και Ε2 στο ΕΚΦΕ Χανίων

 Οι μαθητές των Ε1 και Ε2 25 Απριλίου 2024 πραγματοποίησηαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εκφε Χανίων με σκοπό την συμμετοχή τους σε πειράματα φυσικών επιστημών και συγκεκριμένα , πειράματα σχετικά με τον ηλεκτρισμό. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δραστηριότητες σε μορφή διαλέξεων καθώς και σε βιοματικά πειράματα σε ομαδικές εργασίες.