Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

11η πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με αφορμή την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024 οι μαθητές του Σχολείου μας την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 μετέβησαν στο Γήπεδο και στο Πάρκο των Αγίων Αποστόλων.

Εκεί, με κοινό σύνθημα: «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή» υλοποίησαν αθλητικές δράσεις με στόχο να αναδειχθούν τα οφέλη και η σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

 


 




Ενημερωτική συνάντηση γονέων





Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

  • Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 5:30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας, καλείστε σε συνάντηση με τη Διευθύντρια του Σχολείου, ώστε να ενημερωθείτε ως προς τον Εσωτερικό Κανονισμό λειτουργίας του Σχολείου.

  • Θα ακολουθήσει στις 6:30 συνάντηση, στους χώρους των αντίστοιχων τάξεων, των γονέων των μαθητών :
της Α1΄ και της Α2 τάξης με τις αντίστοιχες δασκάλες κ. Ζαγκανά Μαρία και κ. Καρκάνη Ευθυμία

της Β1΄ και της Β2΄ τάξης με τις αντίστοιχες δασκάλες κ. Φτυλιτάκη Δώρα και κ. Κυργιακούδη Τόνια

της Γ1΄ και της Γ2΄ τάξης με τις αντίστοιχες δασκάλες κ. Ζουπαντή Γιώτα και κ. Μπάλιου Μιχαέλα

της Δ1΄ και της Δ2΄ τάξης αντίστοιχα με τη δασκάλα κ. Κωστάκη Χρυσούλα και τον δάσκαλο κ. Γελαλή Γιώργο

της Ε1΄ και της Ε2΄ τάξης με τις αντίστοιχες δασκάλες κ. Ντουρουντάκη Μαρία και κ. Κρητσωτάκη Μαργαρίτα

της ΣΤ1΄ και της ΣΤ2΄ τάξης με τις αντίστοιχες δασκάλες κ. Σέμα Αντελίνα και κ. Λυραντωνάκη Λίνα

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Από τη Δ/νση και τον Σύλλογο Διδ/ντων

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Περιβαλλοντική - Κοινωνική δράση

Ο κοινωνικός μας περίγυρος, η "γειτονιά μας" τον τελευταίο καιρό είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την ύπαρξη πύργου κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα γειτονικής πολυκατοικίας.
Η αναδίφηση σε σχετική βιβλιογραφία αναφέρει ότι πολλές επιδημιολογικές έρευνες έχουν συνδέσει την παρουσία κεραιών κινητής τηλεφωνίας με την επιδείνωση της υγείας του γειτονικού πληθυσμού (αυξημένος καρκίνος, αϋπνία, πονοκέφαλοι, αδυναμία συγκέντρωσης, απώλεια μνήμης, διαταραχές όρασης και ακοής, ναυτία, ευερεθιστότητα, δερματικά, καρδιοαγγειακά και κινητικά προβλήματα, κατάθλιψη, κ.ά.)
Ο ΠΟΥ (Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας) και η IARC (Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο) δήλωσαν ότι η ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων (RFR) τον Μάιο του 2011 προκαλεί προβλήματα στην υγεία.
Ωστόσο υπάρχουν πολλοί που αμφισβητούν την παραπάνω υπόθεση, με τις γνώμες να διίστανται, τη συζήτηση να κυμαίνεται και να αναδεικνύεται επιτακτική η λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Στο πνεύμα της κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές μας των μεγάλων τάξεων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους,

ένωσαν τη φωνή τους με τη φωνή των γονέων τους και των γειτόνων τους, στην παράσταση διαμαρτυρίας της γει τονιάς για τη λειτουργία της κεραίας κινητής τηλεφωνίας κοντά στα σπίτια μας και στο Σχολείο μας, ζητώντας τον έλεγχο της επίπτωσής της στην υγεία των κατοίκων και την απομάκρυνσή της.