Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Παρακολούθηση κινηματογραφικής ταινίας στο Πνευματικό κέντρο


Μαθητές του σχολείου μας θα παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων που διοργανώνεται από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης στο πλαίσιο της Δράσης cine μαθήματα.
Οι Α', Β', και Γ' τάξεις θα μεταβούν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και θα παρακολουθήσουν την ταινία "Ο Κιρικού και η Μάγισσα του Μισέλ Οσελό" την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015.
Οι Δ', και Στ' τάξεις θα μεταβούν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και θα παρακολουθήσουν την ταινία "Μινούς του Vinsent Bal" την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015.


Περίληψη Ταινιών

Ο Κιρικού και η Μάγισσα του Μισέλ Οσελό / Μεταγλωττισμένη / Γαλλία, 1998, Έγχρωμο Σκηνοθεσία: Μισέλ Οσελό / Διάρκεια: 70 λεπτά / Διανομή: Νεανικό Πλάνο / Για μαθητές 1ης -2ης-3ης τάξης δημοτικού Μια μεταγλωττισμένη ταινία κινουμένων σχεδίων που διαδραματίζεται σε ένα πρωτόγονο χωριό της Αφρικής. Ο μικρός Κιρικού οπλισμένος με θάρρος προσπαθεί να σώσει το χωριό του από την κατάρα της μάγισσας Καραμπά, και με τη βοήθεια του παππού του, του σοφού μάγου, βρίσκει τη δύναμη και δίνει ζωή ξανά στο χωριό του. 

Μινούς του Vinsent Bal / Υποτιτλισμένη / Ολλανδία, 2001, Έγχρωμο Σκηνοθεσία: Vinsent Bal/Διάρκεια: 86΄/Διανομή : Νεανικό Πλάνο/Για μαθητές 4ης -5ης-6ης τάξης δημοτικού Εκείνη είναι μία όμορφη κοπέλα που κάποτε ήταν γάτα. Εκείνος είναι ένας γοητευτικός ρεπόρτερ, που αναζητά ένα καυτό θέμα για να κρατήσει τη δουλειά του. Ένα θρίλερ με γάτες, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της διάσημης συγγραφέως για παιδιά Annie M.G. Schmidt

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών αλλά και των παράλληλων εκδηλώσεων στο: http://cine-istories2015.blogspot.gr/