Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Χαιρετισμός του Διευθυντή Π.Ε. Χανίων με την έναρξη του νέου σχ. έτους

Αγαπητοί συνάδελφοι, μαθητές και γονείς,
Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2016-17, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για μια  δημιουργική σχολική χρονιά για όλους μας.
Οι εκπαιδευτικοί, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, καλούνται να κάνουν την υπέρβαση και να συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στην υλοποίηση του πολύπλευρου παιδαγωγικού τους έργου.
Γνωρίζουμε ότι δεν είναι έργο εύκολο καθώς απαιτεί τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης. Αυτή τη δύναμη χρόνια τώρα οι εκπαιδευτικοί αντλούμε από την αγάπη για τα παιδιά και το ενδιαφέρον για την πρόοδό τους.
Ρόλος μας είναι  να δημιουργήσουμε ευκαιρίες μέσα από τα αναλυτικά προγράμματα για την καλλιέργεια και ανάπτυξη των ικανοτήτων, των κλίσεων και των ενδιαφερόντων των μαθητών, να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση   της προσωπικότητας τους μέσα σε κλίμα χαράς και ευτυχίας -όχι απλά με την μετάδοση γνώσεων μέσα από στείρες μηχανιστικές  διαδικασίες-, να αναπτύξουμε στάσεις, δεξιότητες, ιδανικά και αξίες, ώστε να πετύχουμε ηθική συγκρότηση, συναισθηματική ανάπτυξη, ψυχική ισορροπία, σωματική υγεία και ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, ώστε οι μαθητές να γίνουν ικανοί να διαχειρίζονται και να επιλύουν τα προβλήματα της καθημερινής ζωής. Τέλος οφείλουμε μέσα από το έργο μας να διαφυλάξουμε τη ταυτότητα μας και την πολιτιστική κληρονομιά μας μέσα στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας της Ευρώπης.
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων συνεχίζει να στηρίζει με τη διοικητική της μέριμνα τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους με στόχο τη σύγχρονη αποτελεσματική παιδεία. Για να  το πετύχουμε επιδιώκουμε αδιάλειπτη και εποικοδομητική συνεργασία με αμοιβαία εμπιστοσύνη και κατανόηση με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς του τόπου μας.
Προτρέπω τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς με δική τους πρωτοβουλία, επιστημονικότητα και επαγγελματισμό να διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες συνεργασίας με τις οικογένειες των μαθητών.
Το προσωπικό της Διεύθυνσης και εγώ θα  καταβάλλουμε  τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο σας .
Σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω εκ των προτέρων για την  προσπάθεια στο δύσκολο μα τόσο όμορφο έργο σας! Σας εύχομαι υγεία, δύναμη και δημιουργία.

                                    Ο Διευθυντής Π.Ε.  Χανίων
                                               

                                       Μηλιαράκης Εμμανουήλ