Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Θέατρο στο Σχολείο μας

           Η διεθνής ομάδα Hippo παρουσίασε στο Σχολείο μας το θεατρικό έργο του Θωμά Βελισσάρη "Η Αυγή και ο Ανθός". 
           Το κείμενο βασίζεται σε ελληνικά λαϊκά παραμύθια και παραλογές, ενώ η κεντρική του ιδέα είναι εμπνευσμένη από τον Λάμπρο του Διονυσίου Σολωμού.
            Η παράσταση ήταν δομημένη  με επίκεντρο το σώμα και τη φωνή των ηθοποιών. Ζωντανή μουσική, γρήγοροι ρυθμοί, άφθονο χιούμορ, καταιγιστική δράση και στιγμές έντονης συγκίνησης ήταν μερικά από τα συστατικά που συνέθεσαν  ένα πληθωρικό ψυχαγωγικό θέαμα.
            Θέμα της παράστασης "Η Αυγή και ο Ανθός" είναι η προσωπική ελευθερία και η συλλογική ευθύνη. Την παράσταση ακολουθεί ένα σχεδιασμός Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, μέσα από θεατρικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), μπαίνουν σε έναν φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν.
             Μέσα σε αυτό το ασφαλές πλαίσιο τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν  σε θέματα όπως η αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα ενισχύθηκε  η συναισθηματική τους ισορροπία και ενδυναμώθηκε  η προσωπικότητά τους.
             Μαθητές και εκπαιδευτικοί έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από τη θεατρική παράσταση και συνεχάρησαν την ομάδα Hippo για η θαυμάσια δουλειά τους.