Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Creative Food

       Ένα από τα project που είχαν να δουλέψουν οι μαθητές του Σχολείου μας που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+  KA2 "Happiness in Lifelong Learning", πριν την τελευταία συνάντηση των εταίρων στη Σλοβενία, είναι το "Creative Food".
       Το project αυτό σκοπό είχε να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές ως προς τη  συμβολή της υγιεινής διατροφής στην ανάπτυξη χαρούμενων μαθητών, καθώς και να αναδειχθούν οι πολιτισμικές διαφοροποιήσεις των λαών σε σχέση με τη διατροφή.
       Για  το project εργάστηκαν οι μαθητές της Δ1 τάξης. Κάλεσαν στην τάξη τους μία επαγγελματία διατροφολόγο και μητέρα του Σχολείου μας και μίλησαν για την πυραμίδα της διατροφής. Μίλησε ο καθένας για το κολατσιό που προτιμά  να έχει στο Σχολείο και τον κάνει χαρούμενο. Τέλος έφτιαξαν δύο πυραμίδες, μία σχετικά με το φαγητό που τρώνε συνήθως στο Σχολείο και  άλλη μία σχετικά με το φαγητό που θα ήθελαν να τρώνε και το οποίο θα τους χαρίζει ενέργεια και θα τους κάνει χαρούμενους και υγιείς.
       Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές κάθε χώρας του Προγράμματος που θα συμμετέχουν στη διακρατική συνάντηση στο σχολείο Osnovna šola Drska  στο  Novo  Mesto  της Σλοβενίας, θα μεταφέρουν τις πυραμίδες που έφτιαξαν οι μαθητές και εκεί θα συντεθεί  η τελική διατροφική  πυραμίδα με τη συμμετοχή όλων των χωρών.








Greece - Creative Food Pyramid

Greece - Creative Food Pyramid


Δημιουργήθηκε με το Padlet
Δημιουργήθηκε με το Padlet
Δημιουργήθηκε με το Padlet