Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

           Πολλές ήταν  οι δράσεις που υλοποιήθηκαν στο Σχολείο μας για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.
          Σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και δύο βιβλιοπωλείων της πόλης μας πραγματοποιήθηκε διήμερη έκθεση βιβλίου. Οι μαθητές του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν πλήθος βιβλίων και να αγοράσουν κάποια που τους άρεσαν.
         Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Βιβλίου έγιναν και παρουσιάσεις βιβλίων στους μαθητές από συγγραφείς, σε συνδυασμό με διαδραστικά παιχνίδια. Συγκεκριμένα η συγγραφέας κ. Άννα Κοντολέων παρουσίασε το βιβλίο της "Φεύγει, Έρχεται" και η συγγραφική ομάδα ΑΤΟΜ (Πηνελόπη Γκίνη στο κείμενο, Ελισαβέτα Δανδάλη στα σκίτσα και Ευγενία Κασπαρίδου στη σελιδοποίηση)  παρουσίασε το βιβλίο "Η ιστορία μιας απλής απλώστρας."
         Επίσης δράσεις  φιλαναγνωσίας υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων και με το Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Παχιανών.
         Οι μαθητές της Ε΄ τάξης επισκέφτηκαν την Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων και συζήτησαν με τη  συγγραφέα παιδικών και εφηβικών βιβλίων κ. Ελένη Δικαίου το βιβλίο της «Τα φαντασματάκια της  γυάλινης αυλής». Οι μαθητές είχαν ασχοληθεί με το βιβλίο και υπέβαλαν στη συγγραφέα αρκετές ερωτήσεις. Επίσης παρουσίασαν εικαστικά το βιβλίο.
         Οι περισσότερες τάξεις του Σχολείου σε συνεργασία με το Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Παχιανών πραγματοποίησαν δράσεις φιλαναγνωσίας. Διάβασαν βιβλία ή συμμετείχαν σε αναγνώσεις βιβλίων, εμπνεύστηακαν και έγραψαν δικά τους κείμενα, τα απέδωσαν εικαστικά ή εκφράστηκαν με θεατρικό παιχνίδι.

Δημιουργήθηκε με το Padlet
Δημιουργήθηκε με το Padlet
Δημιουργήθηκε με το Padlet