Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Mobility to Czech Republic

Η πρόσκληση για την
1η διακρατική συνάντηση
          Η πρώτη διακρατική συνάντηση των εταίρων του Προγράμματος Erasmus+ Ka2 "Opera Connect Europe" πραγματοποιήθηκε στην Τσεχία στο Σχολείο Montessori Mozaika στο Mnichovice, από 11-11-2018 έως 17-11-2018.

          Από το Σχολείο μας συμμετείχαν στην πρώτη διακρατική συνάντηση στην Τσεχία 4 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί. Οι μαθητές παρουσίασαν στα προγραμματισμένα workshop τις εργασίες που είχαν γίνει στο Σχολείο μας. Οι εργασίες αυτές αφορούσαν στα θέματα που έπρεπε να δουλευτούν για τη συγκεκριμένη κινητικότητα.

         Πιο συγκεκριμένα στη συνάντηση των εταίρων στο Σχολείο Montessori Mozaika στο Mnichovice, πραγματοποιήθηκαν τα παρακάτω εργαστήρια:

  • Δημιουργία του Logo του Προγράμματος
  • Παρουσίαση των βιβλίων των παιδιών για την Όπερα 
  • Παρουσίαση των Σχολείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα
  • Παρουσίαση του εκπαιδευτικού συστήματος και της μεθοδολογίας στα Σχολεία των εταίρων 
  • Παρουσίαση ενός συνθέτη και της μουσικής μίας όπερας από τις χώρες εταίρους 
  • Μουσικά εργαστήρια 

Το Πρόγραμμα της συνάντησης στην Τσεχία
        Επίσης κατά την κινητικότητα στο Mnichovice της Τσεχίας οι μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα στο Σχολείο υποδοχής, έπαιξαν πολλά παιχνίδια με τους καινούριους τους φίλους  και επισκέφτηκαν αξιοθέατα και  μέρη πολιτιστικής αναφοράς.


 

Πρακτικά της 1ης διακρατικής συνάντησης
στο Mnichovice της ΤσεχίαςΒίντεο από τη διακρατική συνάντηση του Προγράμματος  Erasmus+ Ka2 "Opera Connect Europe"  στο Mnichovice της Τσεχίας 


Φωτογραφίες από τη διακρατική συνάντηση του Προγράμματος  Erasmus+ Ka2 "Opera Connect Europe"  στο Mnichovice της Τσεχίας