Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Επαναλειτουργία δημοτικών σχολείων

Αγαπητοί γονείς,
από Δευτέρα 1η  Ιουνίου επαναλειτουργούν  τα δημοτικά σχολεία, κατόπιν της αναστολής λειτουργίας τους λόγω κορωνοϊού.  Τα σχολεία θα λειτουργήσουν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Κατά την περίοδο αυτή η λειτουργία των δημοτικών σχολείων θα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που γνωρίζαμε έως τώρα. Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε να δώσετε έμφαση και να προσέξετε τα παρακάτω:

1. Όλα τα τμήματα του σχολείου έχουν χωριστεί στη μέση και τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο εκ περιτροπής.  Έχετε  ήδη ενημερωθεί ποιες μέρες θα πηγαίνουν τα παιδιά σας στο σχολείο.
2. Το κυλικείο δε θα λειτουργεί. Τα παιδιά θα πρέπει να κρατούν φαγητό από το σπίτι τους.
3. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό από τις βρύσες. Θα πρέπει να κρατούν μπουκάλι ή παγουρίνο με νερό. Οι βρύσες θα χρησιμοποιούνται μόνο για το πλύσιμο των χεριών.
4. Απαγορεύεται η είσοδος στο σχολείο σε οποιονδήποτε  εκτός από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Για θέματα που θέλετε να διεκπεραιώσετε με το σχολείο θα απευθύνεστε τηλεφωνικά στη Διεύθυνση του Σχολείου ή με email.
5. Αν το παιδί σας εμφανίσει αδιαθεσία απαγορεύεται να προσέλθει στο Σχολείο και θα πρέπει να μας ενημερώσετε.
6. Οι μαθητές κατά την προσέλευση και στα διαλείμματα, ανάλογα με το τμήμα τους, θα πρέπει να βρίσκονται σε συγκεκριμένο χώρο της αυλής του σχολείου και μόνο σε αυτόν. Οι εκπαιδευτικοί θα τους ενημερώσουν σχετικά.
7. Οι μαθητές θα πρέπει να τηρούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής, δηλαδή να κρατούν τις αποστάσεις, να μην ανταλλάσουν αντικείμενα, να πλένουν και να απολυμαίνουν συχνά τα χέρια τους.
8. Κατά τη διδασκαλία θα αποφεύγεται η ανταλλαγή τετραδίων, φωτοτυπιών, βιβλίων. Το κάθε παιδί θα διαχειρίζεται το δικό του υλικό και η διόρθωση των εργασιών θα γίνεται από τον πίνακα.

Παρακαλούμε ενημερώστε και συμβουλέψετε και εσείς τα παιδιά σας ως προς τα παραπάνω.

Τέλος παρακαλούμε οι γονείς που δεν επιθυμούν τα παιδιά τους να έρθουν στο σχολείο,  να συμπληρώσουν με τα στοιχεία τους την υπεύθυνη δήλωση που έχει σταλεί στα ηλεκτρονικά τους ταχυδρομεία  και να τη φέρουν ή να τη στείλουν ηλεκτρονικά  στο σχολείο.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Από τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων