Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Logo - Προετοιμασία

            Για τη δημιουργία του logo του Προγράμματος Erasmus "Opera Connect Europe", οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εργάστηκαν τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της κινητικότητας στην Τσεχία.

Πρόταση logo από το Ελληνικό Σχολείο
      Αρχικά οι μαθητές φιλοτέχνησαν διάφορα logo στο πλαίσιο εργαστηρίων που διεξήχθησαν στα σχολεία τους. Στο Σχολείο μας,  ο εκπαιδευτικός εικαστικών κ. Γακηλάζος Κωνσταντίνος δούλεψε με ομάδες παιδιών, ενημερώνοντάς τους αρχικά για τα στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνει ένα logo και δίνοντάς τους στη συνέχεια πληροφορίες ως προς την ιστορία της όπερας που αφορά στο Πρόγραμμα, τις συμμετέχουσες χώρες και τις σημαίες τους. Στη συνέχεια τα παιδιά έκαναν τα δικά τους logo.

      Τέλος οι μαθητές του Σχολείου ψήφισαν το logo που θα τους άρεσε να εκπροσωπεί το Προγράμματος Erasmus "Opera Connect Europe" και αναδείχτηκαν τα 4 επικρατέστερα. Αυτά τα 4 αποτέλεσαν και την πρόταση του Ελληνικού Σχολείου στο εργαστήριο για την επιλογή του logo  του Προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί κατά την κινητικότητα στο Σχολείο Mozaika στο Mnichovice της Τσεχίας.

           Τον τρόπο που εργάστηκαν οι μαθητές στο Σχολείο μας  για να αναδειχθούν τα 4 επικρατέστερα logo, καθώς και τις αντίστοιχες ζωγραφιές θα παρουσιάσουν οι μαθητές που έχουν επιλεγεί για να ταξιδέψουν στην Τσεχία.

Πρόταση logo από το Ελληνικό Σχολείο

Πρόταση logo από το Ελληνικό Σχολείο

Πρόταση logo από το Ελληνικό Σχολείο



Πρόταση logo από το Ισπανικό Σχολείο
Πρόταση logo από το Ισπανικό Σχολείο
Πρόταση logo από το Γερμανικό Σχολείο

         

           


Παρουσίαση της εργασίας του Σχολείου μας για τη δημιουργία του Logo








Φωτογραφίες από την εργασία των μαθητών για το logo προγράμματος