Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Αλλαγή στον τρόπο υποβολής των αποτελεσμάτων selftest

 


Αγαπητοί γονείς !

Σας κάνουμε γνωστό ότι από σήμερα Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 το αποτέλεσμα του self-test δεν θα το δηλώνετε στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr αλλά στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα https://edupass.gov.gr από την οποία και θα εκδίδετε τη σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος.


Στην περίπτωση των μαθητών που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει από τους γονείς μία μόνο φορά και να εκτυπωθεί η αντίστοιχη κάρτα. 


Για να δηλώσουμε λοιπόν το αποτέλεσμα του self-test:

Ø  Επισκεπτόμαστε την πλατφόρμα https://edupass.gov.gr

Ø  Επιλέγουμε την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας / Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης /Ειδικής Αγωγής».

Ø  Μετά επιλέγουμε την κατηγορία «Δήλωση Self Test Μαθητών/τριών - Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19».

Ø  Πραγματοποιείται η διαδικασία αυθεντικοποίησης με τη χρήση των κωδικών taxis net ή ebanking

Ø  Στη συνέχεια ακολουθούμε τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος και έκδοσης της Σχολικής Κάρτας.    


Η διαδικασία της εκτύπωσης της Σχολικής Κάρτας ή της χειρόγραφης συμπλήρωσής της (στην περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης) συνεχίζεται κανονικά, καθώς και η υποχρέωση των μαθητών να την φέρουν μαζί τους μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου και να την επιδεικνύουν, χωρίς να την παραδίδουν, στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας κάθε Τρίτη και Παρασκευή.


Για διευκόλυνσή σας, σας ενημερώνουμε ότι δεν είναι πλέον απαραίτητη η αναγραφή πάνω στις χειρόγραφες Σχολικές Κάρτες του κωδικού γνησιότητας, λόγω του ότι με την υποβολή της δήλωσης από τον γονέα ενημερώνεται άμεσα η θυρίδα της Σχολείου.


Σας εφιστούμε όμως την προσοχή ότι πλέον η Διεύθυνση της σχολικής μονάδας έχει τη δυνατότητα και οφείλει (μέσω της θυρίδας του Σχολείου στη συγκεκριμένη πλατφόρμα) ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, δηλαδή έχουν κάνει το self test rapid test για τους ενηλίκους) και έχουν υποβάλει το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα.


Το Σχολείο θα ενημερώνεται για τους μαθητές/μαθήτριες  που δεν έχουν υποβάλει το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα και αυτοί/αυτές θα πρέπει να απομακρύνονται από το Σχολείο.


Σας επισημαίνουμε και πάλι ότι οι ημέρες διεξαγωγής των self-test παραμένουν ακριβώς οι ίδιες οι οποίες ήταν μέχρι σήμερα, καθώς επίσης και η εκτύπωση της Σχολικής Κάρτας, δεν αλλάζει τίποτα σ’ αυτά, αλλάζει μόνο η πλατφόρμα υποβολής του αποτελέσματος.


Τελειώνοντας, θα θέλαμε και πάλι να σας επισημάνουμε, πως η ασφάλεια όλων μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προσωπική ευθύνη που θα επιδείξει ο καθένας από εμάς στην εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, προκειμένου να διασφαλίσουμε όσο είναι δυνατόν τη συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας του Σχολείου μας.

 

                                        Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία  !

                                                   Η  Διευθύντρια του Σχολείου 


Αν επιθυμείτε περισσότερη ενημέρωση, σας παραπέμπουμε στους κάτωθι συνδέσμους:https://www.minedu.gov.gr/news/50530-26-10-21-i-leitourgia-tou-edupass-gov-gr-epekteinetai-stis-sxolikes-monades-tis-dimosias-protovathmias-defterovathmias-ekpaidefsis-kai-eidikis-agogis


https://www.esos.gr/arthra/75233/ti-allazei-apo-simera-deytera-gia-mathites-kai-ekpaideytikoys-ilektronikihttps://www.alfavita.gr/ekpaideysi/361773_sholeia-ti-allazei-apo-ayrio-deytera-gia-mathites-kai-ekpaideytikoys