Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

 


Αγαπητοί γονείς χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και πρόοδο!
 

Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 επιστρέφουμε κανονικά στα σχολεία.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα πρόληψης για την προστασία μας από τον κορωνοϊό, σας υπενθυμίζουμε τα παρακάτω:

* ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη.

* το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

* βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές.

* η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19

 

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται και κατά την αργία των Θεοφανίων, την Πέμπτη 6/1, από εφημερεύοντα φαρμακεία.

 

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων