Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Friendship Classes 1

Δημιουργήθηκε με το Padlet


Κατά την περίοδο από το Δεκέμβριο του 2015 έως τον Ιανουάριο του 2016 δημιουργήθηκαν φιλίες μεταξύ  τάξεων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2 "Happiness in Lifelong Learning"  το οποίο υλοποιεί το Σχολείο μας. 
         Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές της Γ2 τάξης έγιναν φίλοι με τους μαθητές της αντίστοιχης τάξης του σχολείου Agrupamento de Escolas από την πόλη Lousada της Πορτογαλίας, ενώ οι μαθητές της Α2 τάξης έγιναν φίλοι με τους μαθητές της αντίστοιχης τάξης του σχολείου IBis Grundschule "Maria Montessori" από την πόλη Wittenberge της Γερμανίας. Οι μαθητές γνωρίστηκαν μέσω skype και αντάλλαξαν χαιρετισμούς και τραγούδια. Στη συνέχεια κάθε μαθητής διάλεξε ένα φίλο από την αντίστοιχη τάξη. Οι μαθητές έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές και τις ταχυδρόμησαν.
          Με μεγάλη ανυπομονησία περίμεναν οι μαθητές μας τις χριστουγεννιάτικες κάρτες από τους καινούριους φίλους τους, ενώ ακόμα μεγαλύτερη ήταν η χαρά τους όταν τις παρέλαβαν, τις άνοιξαν, τις διάβασαν και τις έδειξαν στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου και τους γονείς τους.Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές της  Α΄ τάξης δημιούργησαν φιλία με τους μαθητές της αντίστοιχης τάξης του γερμανικού Σχολείου και  οι μαθητές της Γ΄ τάξης δημιούργησαν φιλία με τους μαθητές της αντίστοιχης τάξης του Σχολείου της Πορτογαλίας.

Παρουσίαση του project από το 16ο Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Χανίων

Παρουσίαση του project από το Σχολείο Agrupamento de Escolas, Lousada, Portugal
Παρουσίαση του project από το Σχολείο IBiS Grundschule, Wttenberg, Germany