Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

         Η Παγκόσμια Ημέρα  Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα το 1966.
        Σε όλες τις χώρες τα παιδιά, οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι, οι μεταφραστές, οι βιβλιοθηκάριοι, οι εκδότες και οι εκπαιδευτικοί γιορτάζουν την παγκόσμια αυτή ημέρα με διάφορες εκδηλώσεις σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, πλατείες και άλλους χώρους, δείχνοντας έτσι την αγάπη  και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα.
       Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε έκθεση βιβλίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και δύο βιβλιοπωλεία της πόλης μας, την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Μαρτίου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μεγάλη ποικιλία βιβλίων, να τα ξεφυλλίσουν, να τα διαβάσουν και όσοι επιθυμούν να αγοράσουν το βιβλίο που τους κεντρίζει το ενδιαφέρον.
       Επίσης σε συνεργασία με το Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Παχιανών οι μαθητές της Γ΄ τάξης παρακολούθησαν την παρουσίαση από τη συγγραφέα Αργυρώ Ντουσάκη του βιβλίου της "Ο Μάριος και το ουράνιο τόξο".