Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Happy School Day

Δημιουργήθηκε με το Padlet


            Το παιχνίδι, ο χορός, το τραγούδι, οι αθλητικές δραστηριότητες κάνουν τα παιδιά χαρούμενα και ο εμπλουτισμός του σχολικού προγράμματος με τα παραπάνω αντικείμενα  κάνει τη μαθησιακή διαδικασία πιο χαρούμενη.
            Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο "Happiness in Lifelong Learning" οι μαθητές των σχολείων εταίρων  δούλεψαν το project "Happy School Day" στο οποίο συνέβαλαν όλοι στη δημιουργία μιας χαρούμενης ημέρας.
           Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές κάθε χώρας ανέλαβαν να προετοιμάσουν ένα παιχνίδι, ένα χορό ή μία αθλητική δραστηριότητα, να το παρουσιάσουν στους μαθητές των άλλων χωρών στη συνάντηση των εταίρων στη Σλοβενία,  να το διδάξουν και τέλος να παίξουν ή να χορέψουν όλοι μαζί.
          Οι Έλληνες μαθητές επέλεξαν και ανέλαβαν να χορέψουν το "Συρτάκι", να δείξουν τον τόσο διάσημο και ισχυρά συνδεδεμένο με την Ελλάδα  χορό στους φίλους τους από τις άλλες χώρες και τέλος να χορέψουν "συρτάκι " όλοι μαζί.
          Οι παρουσιάσεις των μαθητών των σχολείων εταίρων του Προγράμματος στη συνάντηση στη  Σλοβενία δημιούργησε μια πραγματικά πολύ χαρούμενη ημέρα για όλους τους μαθητές και τους δασκάλους. Το γεγονός επιβεβαιώνεται από το βίντεο που ακολουθεί.


Happy  School  Day in Slovenia


Δημιουργήθηκε με το Padlet